"ЇЇ батьків звинувачували в її вбивстві: Як склалася доля єдиної дитини, народженої у Чорнобильській зоні (фото)

У Чорнобильській зоні відчуження після аварії на ЧАЕС народилася і виросла єдина дитина. Зараз Марії 19 років, вона є київською студенткою і не має проблем зі здоров'ям, повідомляють Патріоти України.

При цьому журналісти відзначають, що довгий час ім'я унікальної дівчини не фігурувало в пресі, хоча про її народження повідомлялося 19 років тому. Дівчина росла біля Чорнобиля, оскільки її батькам відмовили в альтернативному житлі і вони вирішили залишитися в 30-кілометровій зоні.

"Але їх переслідували і звинувачували у "вбивстві" їхньої дочки", – йдеться в матеріалі. Маша харчувалася рибою, яку її батько ловив у річці, від якої тріщали лічильники Гейгера, і пила молоко від місцевих корів.

"У мене все добре, я працюю. Забезпечую себе, ось і все", – сказала дівчина журналістам у коментарі.

За словами мами Марії Лідії Совенко, її дочка цілком здорова: "Люди тут вірять, що Маша є символом Чорнобильського ренесансу, знаком від Бога, вони інтерпретують це як благословення, як сигнал, що життя повертається до цього закинутого місця".

Друг Марії наголосив, що вона не хоче вважати себе унікальною через те, що народилася в Чорнобилі, і швидше бачить це як "стигму".

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...