Їй було 84: Після місяця голодування в окупованій Бучі померла українська художниця-шістдесятниця

Після місяця голодування в окупованій росіянами Бучі на 85 році життя померла українська художниця-шістдесятниця, лауреат премії імені Василя Стуса Любов Панченко.Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук у Facebook, передають Патріоти України.

"Наша громада нині зазнала великої втрати – Буча і вся Україна збідніли на ще один щедрий, неповторний талант. Вона – з середовища патріотів-шістдесятників, які попри тиск Кремля розвивали українську культуру в часи радянської цензури. Уся її творчість мала яскраво виражений український колорит, через що Любов Михайлівну переслідували, а її творчість замовчували", - написав Федорук. Він зазначив, що Любов Панченко не змогли зламати в КДБ, але художниця дуже постраждала під час нової російської навали.

"Від усієї Бучанської громади висловлюю щирі співчуття рідним та друзям великої Українки. Нам залишаються її роботи і пам‘ять про стійкість, незламність та любов до України в складні для нації часи", - додав Федорук.

Раніше видання "Україна молода" повідомило, що виснажена тривалим голодуванням в окупованій Бучі 84-річнаПанченко 2 квітня потрапила до столичної лікарні. Вона була лежача і потребувала постійного догляду. Попри те, що жінка була дуже ослабленою, перебувала при ясному розумі й раділа, коли до неї приходили в палату провідати, поговорити.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...