Їх попереджували, але..: В Єгипті на українських туристів напала акула, дитина у реанімації

Жінка отримала глибокі рани від укусів, її син втратив частину руки нижче ліктя, обох прооперували.

У Єгипті на родину українців під час відпочинку на воді із занурюванням напала акула, внаслідок чого 12-річний хлопчик опинився в реанімації. Про це повідомляє у Facebook Державне агентство розвитку туризму України, інформують Патріоти України.

"У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося", - йдеться у повідомленні.

У Держтуризмі уточнили, що лікування постраждалих взяв на себе уряд Єгипту, а також зазначили, що інцидент стався після купівлі українцями екстремального туру у місцевих жителів за межами готелю.

На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони, відпочиваючі за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс", - розповіли в Держтуризмі.

Водночас туроператор JOIN UP! повідомив подробиці інциденту. "25 жовтня під час відпочинку в Шарм-ель-Шейху сім’я туристів постраждала від акули. Це сталося під час занурення на території заповіднику «Рас Мохаммед», де зупинка екскурсійних яхт заборонена. Матір та її 12-річного сина покусала акула. Травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію", - йдеться на сайті туроператора.

За даними JOIN UP!, туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. "Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали", - розповіли в JOIN UP!.

Наразі всі постраждалі перебувають у лікарні. Жінка отримала глибокі рани від укусів, її син втратив частину руки нижче ліктя, обох прооперували. У туроператора зазначили, що заняття підводним плаванням належить до виключень зі страхових випадків, як зазначено у страховому полісі, отже нещасний випадок не підлягає страховому відшкодуванню.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...