Їхати до ТЦК не потрібно: Кабмін спростив військовий облік для українців за кордоном

Уряд ухвалив важливі зміни до деяких постанов. Зокрема, до тих, що регулюють військовий облік та мобілізацію в Україні. Про це йдеться у повідомленні Міноборони. Нововведення стосуються можливості постановки на військовий облік через закордонні дипломатичні установи для українців, які виїхали понад три місяці тому.

Тобто відтепер призовники, військовозобов’язані та резервісти зможуть ставати на облік без особистої присутності у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Уряд також виключив вимогу подання висновку лікарсько-консультативної комісії про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи. Це спростить процедуру відстрочки від призову.

Ще одною важливою зміною є те, що відтепер інформація про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов’язаних та резервістів тепер буде надсилатися в електронному вигляді до поліції. У Міноборони підкреслили, що нові правила мають на меті зробити систему військового обліку більш ефективною та доступною. Вони набувають чинності з дня опублікування.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...