"Ікрою там не пахне взагалі": З чого роблять штучну ікру і чи може вона бути небезпечною для здоров'я (відео)

Штучну ікру можуть виробляти на основі риб’ячого чи рослинного жиру з додаванням барвника. Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко. "Штучна ікра - це візуальний замінник ікри. Ікрою там не пахне взагалі", – зауважила вона, передають Патріоти України.

За словами експертки, виробництво штучної ікри проходило певні етапи розвитку – від більш природного і корисного до більш простого.

"Штучну ікру починали робити з білка курячих яєць, потім з желатину, потім з альгінату, тобто з витяжки з морських водоростей, це була оболонка. Наповненням був, наприклад, риб’ячий жир і витяжка з чайного дерева. Це в ідеалі. Тепер ні, тепер все простіше", – розповіла вона.

Експерта повідомила, з чого виготовляють штучну ікру зараз. "Як правило, це продукт, який зроблений в капсулах. Вони можуть бути желатинові. Наповнення, як правило, йде з барвником або на основі риб’ячого жиру, або взагалі гідрогенізованого рослинного жиру", – сказала вона.

Джерело: Обозреватель

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...