"Ікрою там не пахне взагалі": З чого роблять штучну ікру і чи може вона бути небезпечною для здоров'я (відео)

Штучну ікру можуть виробляти на основі риб’ячого чи рослинного жиру з додаванням барвника. Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко. "Штучна ікра - це візуальний замінник ікри. Ікрою там не пахне взагалі", – зауважила вона, передають Патріоти України.

За словами експертки, виробництво штучної ікри проходило певні етапи розвитку – від більш природного і корисного до більш простого.

"Штучну ікру починали робити з білка курячих яєць, потім з желатину, потім з альгінату, тобто з витяжки з морських водоростей, це була оболонка. Наповненням був, наприклад, риб’ячий жир і витяжка з чайного дерева. Це в ідеалі. Тепер ні, тепер все простіше", – розповіла вона.

Експерта повідомила, з чого виготовляють штучну ікру зараз. "Як правило, це продукт, який зроблений в капсулах. Вони можуть бути желатинові. Наповнення, як правило, йде з барвником або на основі риб’ячого жиру, або взагалі гідрогенізованого рослинного жиру", – сказала вона.

Джерело: Обозреватель

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...