Їла навіть побілку зі стін: На Одещині жінка заморила голодом трирічну доньку

У місті Білгород-Дністровський Одеської області горе-матір заморила трирічну донечку голодом. Вона протягом півтора місяці тримала дівчинку під замком, щоб її ніхто не бачив. Про подію розповіли прес-службі Національної поліції області, передають Патріоти України.

Правоохоронці розповіли, що про неблагополучну родину повідомили сусіди. Коли поліція і соціальні служби потрапили в квартиру матері-одиначки, побачене привело в жах. "Своєю бездіяльністю громадянка, яка проживала з дитиною одна і отримувала від держави допомогу на її утримання, довела до виснаженого стану і себе, і свою маленьку донечку", - йдеться в повідомленні.

Вчинок жінка пояснила просто. Вона боялася виходити на вулицю, переживаючи, що в неї відберуть дитину. Дівчинка від голоду їла побілку зі стін. Дівчинку госпіталізували і надалі вилучили з сім'ї. Щодо горе-матері було розпочато досудове розслідування за статтею 166 КК України "Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною". У дівчинки через недоїдання значний дефіцит маси тіла, відставання у розвитку.

Проти жінки також розпочато розслідування за ч. 2 ст. 136 (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані) і ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо позбавлення жінки батьківських прав.

Виплати для людей з 40-річним стажем: Українцям пояснили, якою може бути пенсія

четвер, 27 листопад 2025, 16:50

В Україні люди похилого віку після виходу на пенсію мають право на грошові виплати. Сума залежить від тривалості трудового стажу. Чим більше років людина пропрацювала, тим більше грошей їй виплачуватиме держава. Про те, на які суми можуть розраховувати...

Нині це може здивувати! Два продукти були "главою стола" в СРСР - ось що їли у будь-якій ситуації

четвер, 27 листопад 2025, 16:22

Кухня СРСР - це унікальне явище в історії гастрономії, де смакові вподобання суспільства формувалися не стільки традиціями, скільки рішеннями партії та можливостями промисловості. Готували з того, що було, їли те, що можна було "дістати", а популярними...