Ілюзіоніст Девід Блейн злетів на повітряних кулях на 7 000 метрів - і вижив (відео)

Американський ілюзіоніст і майстер "вуличної магії" Девід Блейн пережив свою найнебезпечнішу пригоду: в аризонській пустелі 47-річний чоловік піднявся в повітря на 52 кулях, наповнених гелієм. Блейн планував досягти 5000 метрів, але в результаті злетів до 7000, передають Патріоти України.

Трюк Блейна "Вознесіння" транслювався в прямому ефірі на YouTube. Блейн планував його протягом 10 років, і щоб безпечно провести феєричне шоу, йому довелося зробити 500 стрибків з парашутом, отримати ліцензію пілота повітряних куль і навчитися визначати напрямок вітру.

Спочатку Блейн хотів перелетіти через річку Гудзон з рідного Нью-Джерсі, але відмовився від цієї затії через непередбачувані вітри. Тим краще: в небі над пустелею Великого Басейну шибайголові відкрився неймовірний вид. Він так захопився спогляданням, що не розкривав свій парашут поки не опинився на висоті 7000 метрів над землею.

"Я хотів вирушити туди, де літають літаки. Я хотів піднятися і стати крихітною точкою в небі", - описав він свою мрію. Втім, заради неї йому довелося зіштовхнутися з переохолодженням і гіпоксією - станом нестачі кисню в організмі.

Коли Блейн нарешті спустився на землю, його зустріла 9-річна дочка Десса, якій він присвятив небезпечний трюк. "Це все для тебе, я люблю тебе!" - сказав дівчинці щасливий батько.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...