Ілону Маску у купівлі Twitter допомогли сини російських олігархів: Спливли гучні подробиці скандалу

У процесі покупки Twitter у 2022 році Ілон Маск отримав підтримку від фонду 8VС, до якого входять сини російських олігархів Петра Авена і Вадима Мошковича. Інформацію про це повідомили Washington Post та Newsweek, посилаючись на документ Окружного суду Каліфорнії, передають Патріоти України.

20 серпня суд вимагав від Ілона Маска розсекретити список акціонерів X Holdings, що включає близько 100 осіб, серед яких представники Кремнієвої долини, фонд Дідді, саудівський принц Аль-Валід ібн Талал аль-Сауд та венчурний фонд 8VС.

Фонд має у своєму складі синів російських олігархів: Джек Мошкович, син Вадима Мошковича, вступив до фонду в 2018 році, а Денис Авен, син Петра Авена, працює там з 2022 року, коли його батька вже внесли до санкційних списків Заходу.

Засновник і керівник фонду 8VС Джо Лонсдейл заявив, що Джек Мошкович і Денис Авен є висококваліфікованими професіоналами та не мають жодного зв'язку з російським бізнесом.

Джо Лонсдейл заявив, що його ненависть до Путіна і боротьба з терористами мали на меті зберегти мільярди для уряду США і зробити країну більш готовою до протистояння супротивникам. Однак, він також підкреслив, що важлива робота, яку вони виконують, не повинна включати ізоляцію найбільш розумних і багатих росіян, і він не вважає це правильною стратегією.

Скільки триватимуть відключення світла взимку: Озвучено найкраший і найгірший сценарії

вівторок, 27 серпень 2024, 6:00

Якщо температура повітря в Україні взимку знизиться до -10 °C, відключення світла можуть тривати до 8 годин на добу. Про це повідомив член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, передають Патріоти Ук...

Зараз йому має бути 70 років: "Куленепробивний" крокодил з'їв сотні людей (фото)

понеділок, 26 серпень 2024, 23:00

Мешканці берегів озера Танганікія в Бурунді десятиліттями живуть у страху — їх роками тероризує крокодил-вбивця. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Коли в 70-х роках на береги озера почали виносити випотрошені трупи і відрубані ноги, с...