Їли грибний суп: З'явилися трагічні новини про долю дітей, які отруїлися під Черніговом

2 травня в реанімації Чернігівської обласної дитячої лікарні помер семимісячний хлопчик Віктор, який отруївся грибами. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на коментар головного лікаря закладу Олександра Карети, передають Патріоти України.

Зі слів медика, Віктор помер від того, що в нього перестали працювати внутрішні органи внаслідок інтоксикації. Під час доправлення до лікарні малюк вже знаходився у комі. З 27 квітня Віктор перебував у важкому стані на ШВЛ.

Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла його п’ятирічна сестра. Під час доправлення до лікарні Аліна знаходилась в печінковій комі.

26 квітня діти отруїлися грибами, з яких мама зварила їм суп. Дітям, двом дівчинка і двом хлопчикам, стало погано після їжі. Весняні гриби були зібрані в лісі біля будинку. Суп їла майже вся сім'я, але симптоми отруєння першими з'явилися у 7-місячної дитини. Пізніше стало погано його сестрі, а ще двом дітям, старшому з яких 6 років, стало погано на наступний день.

Всіх дітей госпіталізували вранці 27 квітня у вкрай важкому стані. Старші хлопчик та дівчинка знаходились у свідомості. Медики сподіваються, що ці діти залишаться живими.

Відомо, що всього в сім'ї п'ятеро дітей. Сім'я перебуває на обліку у соцслужб. Шість років тому навіть клопотали про позбавлення батьківських прав, але суд відмовив.

Старший син суп з грибами не їв. Зараз соцслужби тимчасово вилучили його з родини. За даними прокуратури, за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...