Їм можна все? Охоронці Медведчука загарбали землю на Трухановому острові (відео)

Соратники народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з приватного охоронного агентства "Шторм" облаштували на Трухановому острові у Києві базу, перекривши доступ до Дніпра. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info, передають Патріоти України.

Журналісти зазначають, що "Шторм" зайняв понад 11 тис. кв. м землі Труханового острова – рекреаційної зони, де заборонено зведення приватних споруд. Ділянка огороджена високим парканом, що закриває доступ до берега. На зайнятій ділянці, зокрема, знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентовий намет, на кшталт військового. На території – постійних рух, і щодня тут перебуває з десяток охоронців.

Фірма належить соратникам Медведчука по його політичному руху "Український вибір" - Івану Бойченку і Віктору Чорному. Останній нині разом із ним Медведчуком зайшов у парламент у складі "Опозиційної платформи – За життя". "Шторм" упродовж останніх років займається охороною Медведчука, його дружини Оксани Марченко і низки їхніх об’єктів нерухомості по всій країні. Інформації про будь-якого іншого клієнта цієї компанії знайти не вдалося.

За словами самого Віктора Чорного, "Шторм" наразі просто охороняє на Трухановому острові "якийсь об’єкт". Однак назвати цей об’єкт він відмовився. Сама ж ділянка обліковується за районною громадською організацією "Клуб Козак". Ця організація, як з’ясували журналісти, допомогла Медведчуку на початку 2000-х отримати близько 10 га заповідної зони на березі Дніпра.

Невдовзі цю землю було перепродано компанії екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка "Голдвейн". Згодом там з'явилося угіддя "Хантер Хаус" з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком. Саме там після втечі екс-міністра знайшли ведмедів, і двох рідкісних амурських тигрів.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...