Імпортозаміщення не вдалося: У Росії виробників попереджають про "критичну" небезпеку вітчизняного ПЗ

Федеральна служба по технічному експортному контролю країни-окупанта проінформувала підприємства оборонно-промислового комплексу про небезпеку використання антивірусних програм, розроблених у РФ. Про це 29 квітня повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Аналіз загроз безпеки інформації вказує, що "закордонними хакерськими угрупованнями при реалізації комп’ютерних атак на інформаційну структуру РФ активно експлуатуються вразливості програмного забезпечення".

Головна небезпека пов’язана з використанням державними органами програмних продуктів російського "імпортозаміщення". В першу чергу антивірусні програми Касперського: Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, Kaspersky Total Security та ін.

Виявилось, що використання цих програм призводить до перехоплення управління комп’ютером, витоку інформації, можливості встановлення та виконання стороннього програмного коду та інше. Рівень небезпеки пов’язаний з їх використанням оцінюється від "середнього" до "критичного".

Нагадаємо, в російському Санкт-Петербурзі з'явилася інсталяція ZAMESTIM. Її зробили з перших літер назв іноземних брендів, які пішли з російського ринку через вторгнення до України. Так, росіяни склали слово "заместим" із перших літер від Zara, Adidas, McDonald’s, Epson, Škoda, TotalEnergies, IKEA та MilkyWay.


Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...