Імунітет до COVID-19 може виробитися без контакту з коронавірусом: Вчені зробили цікаву заяву

Імунітет до COVID-19 може бути й у тих людей, які не хворіли на коронавірус. Про це повідомляється в матеріалі ВВС. Як пояснили експерти, деякі антитіла, які виробились при контакті з іншими вірусами, можуть виявитися ефективними в боротьбі не з однією, а з кількома інфекціями, передають Патріоти України.

Так, у зразках крові, які взяли у здорових людей задовго до початку епідемії (2015-2018 рр.), виявили антитіла, здатні ефективно нейтралізувати новий коронавірус Sars-Cov-2.

Однак, наявність таких антитіл не означає, що люди мають ефективний імунний захист. Частковий імунітет підвищує ймовірність того, що зараження коронавірусом буде протікати в більш легкій формі. Втім, антитіла можуть спровокувати і зворотний ефект. Справа в тому, що сам новий вірус не надто небезпечний для організму – основні проблеми для здоров'я пацієнтів створює їх власна імунна система.

Найнебезпечніші симптоми у важко хворих пацієнтів починають проявлятися саме після появи антитіл до COVID-19. Цілком можливо, що наявність у крові людини подібних антитіл до перенесених раніше захворювань може тільки активізувати зараження, посиливши агресивну імунну реакцію (так званий цитокіновий шторм) і ускладнити перебіг хвороби.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...