In vino veritas: Німецькі дослідники дійшли висновку, що популярний алкогольний напій може знизити ризик захворіти на коронавірус

Нове дослідження показало, що вино може знизити ризик зараження Covid-19. Цей висновок поширюється і на білі сорти напою, і на шампанське. Результати дослідження було опубліковано у журналі Frontiers In Nutrition.

Фахівці лікарні Shenzhen Kangning Hospital у Китаї проаналізували дані, що зберігаються у британській базі UK Biobank

Згідно зі звітом, у людей, які випивають п'ять і більше келихів червоного вина на тиждень, ризик заразитися Covid-19 знижувався на 17%. Вчені вважають, що це пов'язано з високим вмістом поліфенолу у напої, що допомагає боротися з вірусом.

Проте не лише червоне вино має такі захисні властивості. Як з'ясувалося, біле та шампанське вино також можуть знизити ризик зараження коронавірусом.

Дослідження показало, що ті, хто випивав на тиждень від однієї до чотирьох келихів будь-якого з цих напоїв, мали на 8% менше шансів інфікуватися.

Водночас у результатах дослідження є погані новини для любителів пива. Як з'ясувалося, ті, хто вживав будь-яку кількість цього пінного алкогольного напою, мали на 28% більший ризик захворіти на коронавірус. Аналогічний результат показали дані про сидр.

Видання Express при цьому звернуло увагу на важливий висновок: те, що вино може знизити ризик зараження Сovid-19, не повинно спонукати людей зловживати алкоголем, оскільки спиртне, як доведено вченими, має багато негативних наслідків для здоров'я.

Не варто радикально ставитися і до пива або сидру. Також наголошується, що жодний із напоїв не зможе замінити вакцинацію, яка справді здатна захистити від інфікування.


"Любов переможе": Нардепка одружилася з комбатом (фото)

неділя, 19 травень 2024, 18:41

Нардепка від Слуги народу і голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева та командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко уклали шлюб. Про ц...

Варто знати! Як розрахувати розмір пенсії в Україні - що знадобиться та формула

неділя, 19 травень 2024, 17:28

В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати людини. Ще у минулому році запровадили нові вимоги до стажу українців, які збираються виходити на пенсію. Згідно з вимогами, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2024 році, потрібно ...