Інакше буде те саме, що в Італії: Колишній головний санлікар пояснив продовження карантину

Обмеження, які ми побачили під час жорсткого карантину, дають результат і гальмують процес зараження, але вони його повністю не зупиняють.

Колишній головний санітарний лікар України Святослав Протас висловив думку, що нова постанова Кабміну - це, по суті, продовження того ж адаптивного карантину, який вводився владою раніше, зазначають Патріоти України.

"Ідея адаптивного карантину, простими словами, це робота у вогнищах хвороби і на сьогоднішній день на практиці вона реалізується у вигляді політичних рішень щодо закриття об'єктів діяльності, хоча це мало бути у вигляді впровадження протиепідемічних заходів та реагування на осередки та обстеження людей на випередження, щоб подібних вогнищ не виникало. І це загрожує тим, що Україна за подібні дії може заплатити більшою кількістю життів, ніж, наприклад, Китай та інші країни", - сказав він в ексклюзивному коментарі.

За словами медика, обмеження, які ми побачили під час жорсткого карантину, дають результат і гальмують процес зараження, але вони його повністю не зупиняють. Дані карантинні обмеження вводяться як єдиний безальтернативний механізм, тому що іншого дієвого методу захисту не існує.

"Якщо повністю скасувати карантинні обмеження, то у нас буде те ж, що було раніше, в Європі – вервечки похоронних машин і забиті лікарні. Але в той же час не треба занадто захоплюватися карантинними заходами, особливо в літній період, тому що зараз потрібно підготувати свій імунітет до важкої осені, так як якщо перестаратися зараз, восени нас доведеться закривати в будинку до наступної весни, бо хворіти доведеться восени і взимку", - підсумував він.

Джерело: Главред

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...