Інакше оштрафують: В ТЦК розповіли, що треба зробити хлопчикам-підліткам, які виїхали за кордон

Усі українські підлітки-біженці до того, як їм виповниться 17 років, мають повернутися з-за кордону на батьківщину для того, щоб стати на військовий облік. Інакше - чекає штраф. Про таку вимогу нагадав представник Полтавського ТЦК Роман Істомін, передають Патріоти України.

За українським законодавством, всі підлітки з досягнення 17 років мусять стояти на військовому обліку. Як правило, з відповідними повідомленнями Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки звертаються у навчальні заклади, а ті - направляють юнаків до ТЦК.

Хоч через повномасштабну війну багато 16-річних підлітків виїхали за кордон, вони мають повернутися з цією метою. "Ми не надсилатимемо листи, наприклад, за кордон про те, що він має з’явитися. Загалом - так, він має повернутися в Україну, якщо він громадянин, він підлягає приписці", - заявив Істомін.

За ігнорування вимоги ТЦК - передбачене адміністративне покарання. Так, за неприбуття громадянина з якихось причин чекає відповідальність у вигляді штрафу у 510 - 850 гривень. У разі повторного порушення сума штрафу становитиме вже 1,7 тис. гривень. Також підліткам за кордоном порекомендували звернутися до українського консульства.


В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...