Інакше погрожували психушкою: У Росії інваліди заявили про примусову стерилізацію в пансіонаті

Одна зі стерилізованих жінок померла.

Пацієнтки Уктуського пансіонату для людей похилого віку та інвалідів (Єкатеринбург, РФ) заявили, що їх примусово відправляли на операції зі стерилізації. Слова росіянок наводить видання Baza у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Так, жінка, яка представилася Людмилою Гусєвою, розповіла, що в разі відмови їм нібито погрожували відправкою в психоневрологічний інтернат. "Дівчаткам зробили стерилізацію. Ось я б хотіла отримати сім'ю і народити дитину, але зараз я не зможу народити. Тому що до мене підійшла лікар о п'ятій годині вечора, і сказала: "Люся, буде операція". Вони кажуть, якщо не зробите операцію, то поїдете в ПНІ. Ось так от нас всіх попсували", - сказала вона.

Baza пише, що про це заявили відразу кілька жінок з інвалідністю, які потрапили в пансіонат з дитячих будинків через черги на отримання житла. Видання стверджує, що одна зі стерилізованих жінок померла.


У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...