Індексація пенсій в Україні: У Мінсоцполітики пояснили, чому суму доплат обмежили 1500 гривнями

В Україні, де з 1 березня провели індексацію пенсійних виплат понад 10 млн пенсіонерів, вперше було встановлено обмеження підвищення - 1500 гривень, передають Патріоти України.

Це було зроблено, щоб уникнути наростання розриву між різними категоріями пенсіонерів, заявила в коментарі UBR.ua заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

«Чим більша пенсія, тим сильніша вона росте. Тобто розрив збільшується», — зазначила вона. Заступниця міністра не вважає, що таким чином отримувачам мінімальних пенсій надали надбавку за рахунок тих пенсіонерів, які могли б отримати понад 1500 грн після індексації виплат: «Я б не сказала, що за їхній рахунок. Більше системно говорити, що це буде коректна формула підрахунку пенсій. Підготовка до зміни формули та механіки проведення індексації «.

У міністерстві називають такий підхід «механізмом збалансування пенсій», який зможе забезпечити підвищення виплат всім і рівомірно.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...