Ініціатива провалилась? Кабмін затвердив суми грошових виплат замість "Пакунку малюка"

Кабінет міністрів затвердив грошові виплати у розмірі 5 тис. грн замість "Пакунку малюка" Відповідний проєкт постанови з триденним доопрацюванням Кабмін ухвалив на засіданні уряду, передають Патріоти України.

"Проєктом пропонується запровадити цільову компенсаційну виплату у розмірі 5 тис. грн. Громадянам, у яких народилась дитина, видати спеціальну картку з особливим режимом використання", - пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, на одну новонароджену дитину уряд виплачуватиме грошову компенсацію у розмірі 5 тис. грн замість "пакунку малюка", аби батьки самостійно могли купувати товари для дитини.

Лазебна додала, що на час реалізації пілотного проєкту будуть встановлені роздрібні точки, в яких можна буде придбати на ці гроші лише визначені товари.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...