Ініціативі бути? Нардеп пояснив, як економічне бронювання вплине на забезпечення армії

Завдяки економічному бронюванню Україна зможе профінансувати додаткову мобілізацію близько пів мільйона людей. Про це заявив народний депутат Вадим Галайчук, передають Патріоти України.

Як зазначив Галайчук, концепція економічного бронювання дасть змогу залучати до держбюджету близько $40-45 млрд щомісяця. Нардеп переконаний, що такі додаткові надходження дозволять фінансувати армію в умовах дефіциту бюджету.

«Тобто це суттєво підтримає як і фінансування армії загалом, так і в принципі стимулювання питання мобілізації і забезпечення мобілізованих усім необхідним, що теж є критично важливим для ефективності цієї мобілізації», – наголосив він.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт 11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», у якому закладена концепція економічного бронювання.

До слова, економічне бронювання від мобілізації точно буде реалізована в Україні. Про це повідомив голова комітету Ради Олександр Завітневич в інтерв’ю BBC. Журналісти запитали думку Завітневича щодо економічного бронювання, на що він відповів: «Тут суспільство розкололося. Щоб ми не ділили на бідних і багатих, вибачте. Але все одно якийсь баланс ми будемо шукати, тому що, ще раз повторюсь, фронту без тилу не буває, і тилу без фронту не буде. Без нашої економіки, без податків не буде, за що фінансувати фронт».

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Є загиблі та поранені: у Словаччині сталася аварія автобуса та поїзда з українцями (відео)

четвер, 27 червень 2024, 23:55

За словами журналіста Віталія Глаголи, кілька постраждалих перебувають у важкому стані. Серед постраждалих водій автобуса і водій поїзда, пасажири поїзда не постраждали. . Близько шостої вечора 27 червня поїзд Будапешт-Прага, в якому перебували громад...