"Інкубаційний період у якихось випадках може виявитися набагато тривалішим - до 50 днів", - Ілларіонов про коронавірус

У заражених коронавірусом інкубаційний період може бути до 50 днів. Таку думку в авторській програмі Олесі Бацман висловив колишній радник президента РФ Володимира Путіна, російський економіст, старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов. Про це він сказав, розмірковуючи про поширення COVID-19 у Європі, передають Патріоти України.

"Можливо, терміни інкубації для тієї людини, яка прилетіла з Італії, перевищували 50 днів. Якщо люди, яких опитували, сказали правду... Один із можливих джерел італійського зараження, бізнесмен, який прилетів із Філіппін, звернувся вже з ознаками коронавірусу, і в нього ідентифікували коронавірус. Він прилетів із Філіппін за 53, здається, дні або за 55 днів до того. Якщо ця версія правильна, то це означає, що інкубаційний період у якихось випадках може виявитися тривалішим, ніж зараз ми уявляємо", – зазначив Ілларіонов.

За його словами, із цього випливає, що "терміни карантину для людей інфікованих, які є переносниками, навіть якщо в них немає симптомів коронавірусної інфекції, можуть бути набагато тривалішими".

"Але навіть якщо ми не беремо цей крайній випадок, то ось випадок, який спричинив, власне кажучи, ломбардський вибух, який насунувся на Італію і від якого заразилася вся Європа й увесь світ, – цей випадок стався за, здається, 24 дні після того, як чоловік вилетів з Уханя... Був італійський менеджер компанії Unilever, який працював в Ухані і який 21 січня прилетів до Італії, у Ломбардію. І який сам на той момент не хворів, у нього не було жодних симптомів, коли його перевіряли – у нього були симптоми негативні. Однак за 24 дні один чоловік, який із ним спілкувався, звернувся в лікарню міста Кодоньйо в Ломбардії з ознаками хвороби. Довго не могли визначити, що з ним. За цей час він зміг заразити велику кількість людей. І потім з'ясували, що це коронавірус. І якщо ця історія правдива, то, відповідно, у цьому достовірно встановленому разі інкубаційний період або перенесення точно перевищував 24 дні", – пояснив Ілларіонов.

Він вважає, що "розуміння природи цього вірусу зараз на початкових стадіях". "Тому терміни для карантину й усіх необхідних запобіжних заходів можуть бути зовсім іншими, ніж те, із чим ми зараз знайомі", – заявив старший науковий співробітник Інституту Катона.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...