"Іноді відстань між нами сягає 30-50 метрів. Чути, як поранені росіяни кличуть на допомогу": Український воїг розповів про бої у Бахмуті

У Бахмуті цілий "вінегрет" з окупантів: є досвідчені оператори дронів, а є "вагнерівці". Але українська артилерія працює по них однаково.Про це головний сержант роти 130 батальйону ТРО, підрозділ "Шведи", Дмитро Беляк (Білий) розповів "Українському свідку", передають Патріоти України.

До повномасштабного вторгнення чоловік працював у корпоративному бізнесі. За словами Білого, оперативна ситуація у місті змінюється за лічені секунди.

"Це стосується як лінії контакту, так і місцевості, - каже військовий. - Пауза у 38 секунд, я рахував, і росіяни знов починають штурм. Ці штурми доволі класичні: йде група 6-10 осіб, намагається зайняти коридор для пересування від своїх основних позицій. Росіяни просуваються як спрут: вулиця-перехрестя-будинок.

Те, що Бахмут зруйновано вщент, вже ні для кого не секрет. Війська РФ рівняють місто із землею, аби ЗСУ не могли закріплюватись в будинках. Для цього росіяни використовують будь-яку зброю, від великих калібрів до фосфорних снарядів. Білий не раз бачив та відчував, як руйнуються житлові будинки. "Так можна отримати нову фобію, коли на тебе складається цілий під’їзд: тонни, десятки тонн цегли, плит та меблів зі зруйнованих квартир. Я таке переживав неодноразово", - розповідає чоловік.

Білий також поділився із журналістами досвідом боїв у місті. "Іноді буває так, що відстань між нами та ворогом сягає 30-50 метрів. Ти не тільки бачиш противника, а й чуєш його - наприклад, як поранені росіяни кличуть на допомогу".

Противник ЗСУ у Бахмуті - це, за словами Білого, вінегрет. "Є, наприклад, дуже досвідчені оператори дронів, справжні професіонали, - розповідає військовий. - А іноді наступають "Вагнера", вдягнені у прості куртки. Але коли по них працює наша артилерія, то різниці немає ніякої, всі дохнуть однаково".

Цікавою є психологія бою, про яку Білий розповідає новобранцям. Вона зав’язана на математиці: чоловік вчить рекрутів слухати кількість пострілів та вираховувати момент, коли противник буде замінювати ріжок з патронами.

Долати страх на війні військовому допомагає досвід у парашутному спорті. "Хімія страху всюди однакова. Мені допомагають два питання: мені страшно і я це роблю чи мені страшно і я цього не роблю?"

Чоловік розповів про своє бачення того, як українцям уникнути реваншу з боку переможеної та приниженої росії. "Вони мають отримати травму на рівні ДНК: коли вони чують слово "українець", їх має скручувати, наче шахового коня. Вони мають робити все, аби їхні діти ніколи більше не йшли війною на Україну".

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...