Інтернетом шириться тривожна звістка: Чи правда, що iPhone 12 радіаційно небезпечний та у чому може бути проблема

Нещодавно інтернет сколихнула новина, що смартфони iPhone 12 мають підвищений рівень радіації. Та ще й настільки, що гаджет заборонили у Франції, а багато інших країн почали службові перевірки. Що це — велика помилка чи «заказуха» проти компанії Apple.

Хто почав

Одними з перших із повідомленням виступили журналісти BBC. Посилаючись на Французьку наглядову групу Agence Nationale des Frequency, вони написали, що смартфони небезпечні. Показник SAR, який визначає рівень випромінювання, більший під час тримання в кишенях або в руці, і це в попередніх тестах не враховувався.

Сама Apple заперечила, що популярний iPhone 12, чиї характеристики доступні тут https://comfy.ua/ua/smartfon/brand__apple__seriya_smartphone__apple-iphone-12/, небезпечний. Також компанія зазначила, що в рік випуску (2020) гаджет пройшов сертифікацію одразу в декількох організаціях, які запевнили, що все добре.

З усім тим Франція заборонила продаж iPhone 12 у країні. А Німеччина й Іспанія повідомили, щоб перевірять інформацію і за потреби вилучать смартфон із магазинів.

Представники Agence Nationale des Frequency запевнили, що проблему можна вирішити. Для цього Apple має оновити гаджет.

Що буде найближчим часом

Американська компанія не згодна з рішенням французької агенції та надала експертам висновки інших перевірок. Також Apple планує судитися з Agence Nationale des Frequency — щоправда, не уточнюється чи буде позов щодо репутаційних втрат або виключно для оскарження заяви.

Також виробники iPhone запевнили: оновлення не вплине на рівень радіації. Проте вони готові запустити апгрейд.

У чому може бути проблема

Остаточно все вирішить суд, проте експерти вже мають свої гіпотези. Франція у 2020 році змінила правила перевірки. Тепер там вивчають питомий коефіцієнт поглинання. Він враховує вплив радіації на кінцівки.

Втім останні перевірки iPhone 12, які провели Бельгія і Данія, проблем не виявили. Це може означати, що якась із систем оцінювання рівня випромінювання може бути хибною.

Деякі агенції регулярно випускають свої перевірки смартфонів і складають перелік найнебезпечніших. Свого часу до антирейтингів потрапляли Samsung Galaxy S8, HTC U12 Life ба навіть iPhone 11 Pro. Тому незрозуміло, чому саме зараз Франція хоче вилучити виключно iPhone 12.

А якщо це правда

Скоріш за все, проблема міститься саме в системі оцінювання, адже з тими самими труднощами стикаються інші виробники. Якщо випромінювання iPhone 12 дійсно високе, а компанії мають сертифікати, то їх можуть анулювати.

За висновком ВООЗ, вплив електромагнітного поля смартфона на здоров’я людей не доведений. Проте варто обмежити використання гаджетів:

  • людям із кардіостимуляторами, слуховими апаратами;
  • у медичних, військових та радіолокаційних установах.

Офіційна медицина запевняє: використання смартфона не шкодить здоров’ю.

Блокпости ТЦК, штрафи і затримання? Що буде з мобілізацією в Україні після 16 липня

субота, 29 червень 2024, 17:40

Для оновлення даних у військовозобов’язаних залишилося трохи більше двох тижнів - цей термін спливає 16 липня, передають Патріоти України. Якими будуть дії держави щодо тих, хто був зобов’язаний, але не оновив свої дані – про це в коментарі для ТСН.ua ...

Бережіть голови! Календар магнітних бур на липень-2024 розкрив найнебезпечніші дати

субота, 29 червень 2024, 17:25

За даними метеорологів, у липні відбудеться кілька магнітних бур на Сонці, вплив яких буде відчутний на Землі, передають Патріоти України. Метеорологи кажуть, що вони будуть різної інтенсивності на початку, в середині та наприкінці місяця. Коли магнітн...