Інцидент на Закарпатті: Водій-переправник здав підсадженого пасажира, тільки-но помітив наближення прикордонників (відео)

У пункті пропуску "Малий Березний" водій-переправник одразу здав підсадженого пасажира, тільки-но помітив наближення прикордонників. 31-річний мешканець Закарпаття хотів поза контролем перетнути українсько-словацький кордон. Правопорушник прибув у пункт пропуску пішки. Він нишком підсів у мікроавтобус, який їхав у Словаччину, коли решта пасажирів проходили паспортний контроль. Про це йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України, передають Патріоти України.

Прикордонники встановили, що правопорушник познайомився з водієм на АЗС перед пунктом пропуску, де вони і домовилися про план подальших дій. Відповідно до задуму, ухилянт мав дочекатися завершення контрольних процедур і сісти в мікроавтобус разом з іншими пасажирами.

"Все йшло за планом, але, коли прикордонники наблизились до автобуса, водій транспортного засобу погнав ухилянта геть, вибіг до правоохоронців і вказав на учасника оборудки, за яку, до речі, мав отримати 4 тисячі гривень", - розповіли у Держприкордонслужбі.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції. Водієві та "винахідливому" псевдопасажирові довелося замінити поїздку до Словаччини на "подорож" до райвідділу поліції.

Прикордонники направили на адресу Ужгородського райвідділу НПУ повідомлення про виявлення у діях закарпатця ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 ККУ "Ухилення від призову за мобілізацією".

Також після встановлення усіх обставин ухилянта буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Щодо водія – у його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...