Інвалід отримав п'ять років колонії: У Росії чоловік доніс на знайомого через суперечку щодо Бучі

У Росії починає активно відроджуватися радянська практика доносів. Так, у Петербурзі після того, як двоє приятелів посперечалися щодо подій у Бучі, один із чоловіків доніс спецслужбам на іншого. Про цю ситуацію розповідає російське видання "Медуза", передають Патріоти України.

Петербуржець Олег Білоусов отримав п'ять років колонії через три пости в соцмережах. Як повідомляє видання, суперечка між товаришами виникла тоді, коли Білоусов почав розповідати своєму знайомому Сергію Чмихуну про вбивства у Бучі. Білоусов стверджував, що в Україні росіяни ґвалтують, грабують та вбивають мирне населення. Проте його товариш, який завдяки російському пропагандистському телебаченню мав іншу думку щодо цього, заявив, що це все фейк. Розізлившись, Чмихун доніс на опонента силовикам, аби Білоусов "усе усвідомив і перевиховався".

Після затримання Білоусова Чмихун говорив журналістам, що йому абсолютно не шкода приятеля: "Я його попереджав, він мене посилав щонайменше п'ять разів".

Тепер російські спецслужби приписують чоловікові такі слова, які він нібито писав у соцмережах: "Путін – зрадник №1, який розкрав країну, і воєнний злочинець", "А хто ці вбивства розпочав? Путлер", "Російськомовні міста – Харків, Маріуполь та інші можна зносити".

Прокурор хотів засудити чоловіка до дев'ятьох років ув'язнення, але суд врахував, що сам Білоусов та його син мають інвалідність. Останні роки затриманий увесь свій час присвячував догляду за сином, який має вади в розвитку ЦНС.

Додамо, що сучасна тоталітарна Росія все далі скочується назад у часи сталінських репресій. Так, усіх незгодних із путінським режимом штрафують та відправляють за ґрати за надуманими приводами. Доносять на "своїх" сусіди, колеги та навіть родичі.

На Дніпропетровщині чоловік вдарив ножем співробітника ТЦК

субота, 18 травень 2024, 18:41

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України, передають Па...

Важко усвідомити, що людство було спроможне на таке 5000 років тому: Британці зробили важливе відкриття щодо таємниці спорудження єгипетських пірамід

субота, 18 травень 2024, 18:17

Хоча фізичні механізми створення цих грандіозних пам'яток історії стають дедалі зрозуміліші, масштаби процесу не перестають дивувати дослідників, як і знання та майстерність прадавніх єгиптян. Ймовірно, стародавні єгиптяни могли використовувати водойму...