Його бив "Беркут", але тоді він не здався: Помер активіст Майдану

На 78-му році пішов із життя учасник Революції гідності Микола Пасічник із міста Ладижин Вінницької області. Про його смерть повідомляє місцевий сайт "33-й", передають Патріоти України.

У січні 2014-го тоді ще 72-річного чоловіка, який приїхав до Києва взяти участь в ході до Дня Собороності, побив "Беркут", затримали на вул. Михайла Грушевського.

Миколу Пасічника вдарили по обличчю дубинкою і він знепритомнів. У нього діагностували струс головного мозку. Тоді ж побитого чоловіка звинуватили в організації масових правопорушень.

Пасічника засудили до 2 місяців арешту, а потім замінили на домашній. Крім струсу мозку в чоловіка була розірвана губа. Розслідування щодо побиття та незаконного ув'язнення майданівця штучно затягують, повідомляло Bihus.info.

Журналісти з'ясували, що підозрювана експрокурорка Ілона Клюге, яка фігурує у справі про переслідування Пасічника, вже 8 місяців ознайомлюється з матеріалами кримінального провадження.

"Нікого із причетних до побиття та засудження старенького не покарали. Лише 2018 року Генпрокуратура почала кримінальне провадження. Але справу ще довго затягували і по ній відбулося лише одне підготовче засідання. Микола Пасічник так мріяв дожити до завершення суддів і чекав справедливого вироку… Не дочекався", - пише вінницький сайт.

За освітою Микола Данилович був електрозварювальник.

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...