Його фільми дивились та передивлялися по всьому світу: У Лос-Анджелесі помер зірковий кінорежисер

У четвер, 7 січня, в Лос-Анджелесі помер відомий британський режисер, сценарист і продюсер Майкл Ептед. Він помер за місяць до свого 80-річчя. Причина смерті поки не називається, повідомляють Патріоти України.
Ептед народився 10 лютого 1941 року в англійському місті Ейлсбері в сім'ї страхового агента. Свою кар'єру починав в Манчестері на телестудії Granada Television. Саме там він зняв один з найгучніших своїх проектів - документальний серіал Up, назву якого можна перевести як «Дорослішаємо». Проект включив в себе дев'ять частин, героями яких стали 14 британських дітей. Ептед показав їхнє життя з 1964 року, коли кожному з них було по сім років.
Після успіху Up Майклу довірили знімати культовий британський серіал Coronation Street, найдовший проект в історії телебачення Великобританії. Ептед зняв всі серії, що вийшли в 1963-1964 роках. У кінематографі він заявив про себе в 1974 року музичною драмою «Зоряний пил». Це була чесна історія про членів рок-групи, чиї відносини і дружба не витримали випробування славою.
У 1980 році фільм Ептеда «Дочка шахтаря», присвячений життю і кар'єрі співачки Лоретти Лінн, роль якої блискуче зіграла Сіссі Спейсек, заробив сім номінацій на премію «Оскар». Спейсек отримала премію Американської кіноакадемії як найкраща актриса. Картина завоювала дві премії «Золотий глобус».

У 80-х Ептед зняв також ще кілька помітних фільмів - трилер «Парк Горького», комедію «Критичний стан», драму «Горили в тумані».

90-ті виявилися для режисера не менш плідними. Вийшли його картини «Колективний позов» (знятий в жанрі судової драми з Джином Хекменом в головній ролі), «Громове серце» (кримінальна драма на основі реальних подій з Велом Кілмером в головній ролі), «Нелл» (драма з Джоді Фостер), «Крайні заходи» (трилер про лікарів з Джином Хекменом і Х'ю Грантом).
У 1999 році в прокат вийшов фільм «І цілого світу мало». Це була 19-та частина бондіани, в якій роль агента 007 зіграв Пірс Броснан. Касові збори склали 361,8 мільйона доларів.

У 2001 році Ептед порадував шанувальників шпигунських трилерів фільмом «Енігма» з Кейт Уінслет, Джеремі Нортемом і Дугреєм Скоттом. Це була напружена історія про те, як групі британських математиків в роки Другої світової війни вдалося розшифрувати код німецької «Енігми» - шифрувальної машини, що використовувалася підводниками Третього рейху для обміну секретними донесеннями і наказами.

Потім були ще успішні картини - трилер «З мене досить» з Дженніфер Лопес, фентезі «Хроніки Нарнії: Підкорювач світанку», історична драма «Дивна благодать».

Останнім фільмом Ептеда став шпигунський бойовик «Таємний агент» (2017 рік) з Майклом Дугласом, Нумі Рапас, Орландо Блумом і Джоном Малковичем.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...