"Його не так зрозуміли": Євстратій Зоря відреагував на заяву митрополита Буковинського про "вигадану війну"

Митрополит Чернівецький і Буковинський Православної Церкви України Данило (Михайло Ковальчук) у зверненні до вірян заявив, що «влада вигадує війну». У ПЦУ запевнили, що це категорично суперечить їхній позиції, а священослужитель міг помилитися через стилістику мови і вік. Речник Київської Митрополії ПЦУ митрополит Євстратій (Зоря) заявив, що митрополит Данило у своїй промові мав на увазі офіційно встановлену заборону проводити масові паломництва, що була запроваджена через війну, передають Патріоти України.

«Але ця заборона на практиці не виконується всюди однаково: коли йдеться про заходи, які організовує Московський патріархат, то їх проводять фактично без заборони. Можна навести приклади походів на Почаїв. Це, як можна зрозуміти з промови, і обурює митрополита Данила. Водночас цілком очевидно, що він абсолютно некоректно вжив словосполучення «вигадана війна» і тому має розʼяснити, що він зробив це помилково. Можливо це сталося через його стилістику мови і вік (74 роки)», – пояснив митрополит.

Митрополит Євстратій наголосив, що позиція Православної Церкви України щодо війни, розвʼязаної РФ, – «ясна, однозначна і багато разів засвідчена в документах і заявах як соборних органів Церкви, так і особисто Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія». Тому означення «вигадана війна» категорично суперечить позиції ПЦУ і не може в жодному разі трактуватися не лише як офіційна думка Церкви, але і як думка на рівні окремих її представників.

«Зі свого боку вважаю, що з огляду на чутливість теми, широкий резонанс і негативне враження від вживання таких слів, владика Данило мав би дати розʼяснення і перепросити за хибно сформульовану думку», – зазначив митрополит.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...