Його знали мільйони: Помер відомий український вчений

У середу, 13 листопада, на 99-му році пішов з життя відомий вчений у галузі кібернетики та обчислювальної техніки Борис Малиновський, який також був головою Ради київського Будинку вчених Національної академії наук України, та президентом Фонду історії та розвитку комп'ютерної науки і техніки. Про це повідомляє прес-служба НАН, передають Патріоти України.

Борис Малиновський народився 24 серпня 1921 року в селищі Лух Іванівської області (Росія). Після закінчення середньої школи в 1939 році його призвали в армію.

У 1950 Малиновський закінчив Іванівський енергетичний інститут і вступив до аспірантури Інституту електротехніки АН УРСР. З 1953 року він кандидат, а з 1964 року – доктор технічних наук.

У 1954 році він став науковим співробітник лабораторії обчислювальної техніки Інституту електротехніки АН УРСР, а потім заступником директора з науки та керівником відділу спеціалізованих цифрових машин в Обчислювальному центрі АН УРСР.

У 1962-1981 рр.. – був керівником відділення комп'ютерної техніки та завідувачем відділу керуючих машин. З 1981 року Малиновський був радником дирекції Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України. Малиновський також є автором і співавтором понад 200 наукових праць і винаходів в області комп'ютерної науки і техніки.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...