Його звали Бобі: У Португалії помер найстаріший собака у світі (фото)

Найстаріший собака у світі Бобі

Бобі прожив 31 рік 165 днів, повідомляє Книга рекордів Гіннеса. Собака-довгожитель помер 21 жовтня у своєму будинку в португальському селі Конкейрос, де провів усе своє життя разом із родиною Коста.

2 лютого 2023 року Бобі був оголошений найстарішим з нині живих собак у світі і найстарішим собакою за всю історію. Він був зареєстрований 1992 року в Servico Medico-Veterinário do Municipio de Leiria (Ветеринарна медична служба муніципалітету Лейрії), яка підтвердила дату його народження. Вік Бобі також був підтверджений SIAC, базою даних домашніх тварин, авторизованою урядом Португалії та керованої SNMV (Національна спілка ветеринарів).

Найстаріший собака у світі та в історії Бобі / © Guinness World Records

Найстаріший собака у світі та в історії Бобі / Фото: Guinness World Records

Хоча він дожив до того, щоб стати найстарішим перевіреним собакою в історії, Бобі пощастило навіть дожити до свого першого дня народження. Бобі народився в посліді з чотирьох цуценят, проте, оскільки в сім'ї Леонеля вже було надто багато тварин, батько вирішив їх не залишати.

"На жаль, тоді люди похилого віку вважали нормальним ховати тварин у ямі, щоб вони не вижили", — розповів Леонель.

Батьки Леонеля вирішили забрати цуценят на час відсутності матері, проте випадково залишили Бобі. Він був захований серед дров, що зберігаються у флігелі, де народився, тому батьки Леонеля його не помітили.

Коли їхні батьки зрештою дізналися про Бобі, було вже надто пізно його присипляти, тому Бобі став частиною родини.

"Вони багато кричали і карали нас, але воно того вартувало і не дарма!" – сказав Леонель.

Найстаріший собака у світі Бобі / © guinnessworldrecords.com

За словами Леонеля, "спокійне, мирне" життя Бобі сприяло його рекордному віку. Крім того, собака ніколи не був прикутий ланцюгом або на повідку - він завжди насолоджувався вільним гулянням.

З віком Бобі став менш рухливим, тому велику частину часу проводив на задньому дворі зі своїми котячими друзями. Леонель описав Бобі як "дуже товариського" пса.

Леонель вважає, що дієта Бобі також сприяла його довголіттю, оскільки він їв виключно людську їжу. "Те, що ми їли, вони теж їли", - сказав чоловік. Перш ніж подавати їжу Бобі, Леонель замочував її у воді, щоб видалити приправи.

У минулому Леонель мав декількох старих собак: мати Бобі, Джира, дожила до 18 років, а ще один з його собак, Чікоте, помер у 22 роки.

У Бобі було багато шанувальників у всьому світі – про що свідчать понад 100 людей, які прийшли на вечірку з нагоди його 31-го дня народження.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...