Його звати Борис, любить чипси і сало: Військовий порадив унікальний спосіб боротьби із мишами на передовій

Українські воїни на фронті борються не лише із ворогом - Росією, а й із гризунами. Останнім часом в окопах нашестя мишей, а за їжу вони сприймають усе без перебору. Тому військові часто знаходять погризені рації, їжу та особисті речі. На щастя, спосіб побороти малих шкідників знайдено, але комусь він може здатися таким же бридким, як і самі миші, передають Патріоти України.

Боєць із позивним "Фенікс" зі 128 окремої гірсько-штурмової бригади, яка нині воює на Запорізькому напрямку, виявив, що щури люблять поїдати мишей, тому нині вони часто спостерігають "війну в окопах". Про цей спосіб боротьби він розповів Радіо Свободі. Військовий також зазначив, що щури люблять між собою битися за мишу, тому, ймовірно, свою популяцію також потрохи знищують.Воїн розповів, що коти, які славляться своїм чутливим носом до мишей, не допомагають боротися із дрібними гризунами, те саме стосується різних отрут.

"Ти вбиваєш їх 100, їх приходить 300, цих мишей. Борються з ними зараз щури. Ми їх не чіпаємо. Так, воно велике, волохате, страшне таке. Як коти, отакі щури [розміром. – Ред.]. Вони ось тут живуть. Ми вже одного назвали. Він тут чай п'є завжди. Його звуть Борис. Його ніхто не чіпає. Він – відома особистість. Жирний такий, ледь залазить на ці... Ледь вже лізе, бідне", – розповів військовий.

Аби Борис зі своєю "бандою" добре ловили мишей, воїн їх підгодовує. Він закликає не боятися щурів, адже попри свою моторошну зовнішність, людей вони не чіпають.

"Я в шоці був. Я ніколи не міг повірити. А то отрута, липучки, все це до одного місця. Їх тут група – десь штук п'ять живе. Так, я сиджу, він вилазить, чудовисько це волохате, вилазить, ось так от з-понад ніг, пішов там, попоїв, я йому там чипси кинув чи шматок сала. Він собі пішов, він не чіпає людей. Заводьте щурів – це вбивча сила", – порадив боєць.

Як ми зазначали вище, щури також між собою воюють за здобич, тому цілком можуть зменшити й власну популяцію. "Їх тут було, вони лазили в спальник, по голові, ось тут. Тиша гробова. Оце тільки виходить Борис і його банда. Вони тут починають ловити їх, бійки йдуть. Я підсвічую телефоном, розполовинили ту мишу і за неї б'ються", – розповів військовий.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...