Йому б ще жити і жити: ​Під Харковом попрощалися з молодим бійцем ЗСУ, якого вбив снайпер на Донбасі (фото)

У неділю, 21 червня, в Харківській області провели в останній шлях старшого солдата Богдана Коваленка, який загинув на Донбасі, передають Патріоти України.

Українського захисника поховали на кладовищі в Новій Водолазі. Попрощатися з ним прийшли близько 300 осіб: місцеві жителі, побратими, однокласники і рідні. Люди принесли національні прапори, військові виконали прощальний залп. Нагадаємо, що 22-річний військовий ЗСУ загинув на Донбасі від ворожої кулі.

Як пише "5 канал", в армію Богдан пішов добровольцем у 19 років. Три роки тому підписав контракт зі Збройними силами. Служив навідником-оператором в 54-й механізованій бригаді. За кремезну статуру отримав позивний "Гулівер".

Після завершення контракту мріяв стати спецназівцем. Однак цьому не судилося збутися. До закінчення контракту Богдану залишалося трохи більше місяця. У хлопця з рідних залишилися тільки батько і бабуся.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...