Йому було лише 19: У тяжких боях за Україну загинув юний призер чемпіонату України з хокею

У кривавій боротьбі з російським агресором Україна продовжує втрачати своїх захисників. Так, у тяжких боях за свободу та незалежність нашої країни загинув юний хокеїст Олександр Колонюк, передають Патріоти України.

Як повідомляє федерація хокею України, захиснику було лише 19 років. Він народився 24 жовтня 2003 року в Білій Церкві. Олександр з дитинства займався хокеєм, був вихованцем дитячо-юнацької школи "Зміна-Білий Барс".

Разом із молодіжною командою "Білого Барса" він був бронзовим призером чемпіонату України U16 у 2018 році. Грав на позиції нападаючого.

З початку повномасштабної війни країни-агресорки Росії вступив до добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ-1) Білої Церкви. Згодом поповнив лави батальйону "Айдар" Збройних сил України.

Попри свій юний вік, захисник мужньо боровся за нашу державу. Проте під час виконання бойового завдання воїну довелося віддати життя за свою рідну країну.

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...

Українці у Другій світовій: Неймовірна історія галичанина, який отримав найвищі відзнаки кількох країн та особисті подяки двох королів. Дозвіл повернутись додому СРСР не дав

п’ятниця, 10 травень 2024, 2:35

Уродженець Львівської області Василь Циквас не раз проявляв героїзм на фронтах Другої світової, йому висловлювали особисту подяку британський король Георг VI і норвезький Хокон VII. Але на батьківщину українець повернутися не зміг, осів у Шотландії. ....