Йому було лише 24: Найшвидший марафонець планети загинув у ДТП разом зі своїм тренером

Чинний рекордсмен світу в марафоні 24-річний кенієць Келвін Кіптум загинув у ДТП у себе на батьківщині, повідомляє Worldathletics, передають Патріоти України.

За інформацією Nation Africa, трагедія сталася напередодні пізно увечері. Кіптум, перебуваючи за кермом Toyota Premio, не впорався з керуванням, вилетів з дороги та врізався у дерево. В аварії разом зі знаменитим спортсменом загинув його руандійський тренер Жерве Хакізімана. А дівчину, яка перебувала на пасажирському сидінні, доправили до лікарні з серйозними травмами.

Келвін Кіптум зі своїм тренером

Келвін Кіптум встановив світовий рекорд 8 жовтня 2023 року на знаменитому Чикагському марафоні, пробігши дистанцію 42 км 195 метрів за 2 години і 35 секунд (колишнє досягнення — 2 години, 1 хвилина і 9 секунд — належало його співвітчизнику Еліуду Кіпчозі).

У найближчих планах Кіптума була участь у квітні в марафоні в Роттердамі та влітку в Олімпійських іграх у Парижі. Він мріяв стати першою людиною, яка подолала марафонську дистанцію швидше за дві години.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...