Йому було всього 20 років: У боях за Україну загинув хоробрий доброволець з Прикарпаття

На Луганщині загинув 20-річний нацгвардієць Богдан Ваків з Прикарпаття, який повернувся на фронт після важкого поранення, передають Патріоти України.

Богдан Ваків родом із села раків Брошнів-Осадської громади, а захищати Україну від російських окупантів він пішов добровольцем, повідомив голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Назарій Іванів у Facebook.

"Пішов добровольцем на передову захищати Україну і свій народ від російських окупантів. Після важких травм на фронті і трьох місяців лікування знову взяв до рук зброю, щоб продовжити боротьбу за вільне майбутнє в незалежній державі", – розповів Іванів.

Боєць служив стрільцем-радіотелефоністом другого відділення першого взводу оперативного призначення Національної гвардії України. Загинув хлопець 28 Лютого 2023 року під час мінометного обстрілу ворогом одного з сіл Луганської області. Захиснику було всього 20 років. У нього залишилися мама і сестра.

"Висловлюю щирі співчуття матері, сестрі, рідним, близьким, і всій громаді... Схиляємо голови в молитві... Дякую за сина-Героя... Він назавжди залишиться в нашій пам'яті світлим Ангелом, який життя віддав за Батьківщину, за кожного з нас, за нашу духовність, рідну мову, нашу ідентичність. Вічна слава нашому Герою!",- зазначив Іванів.

Шанс на порятунок! Аналіз крові може показати ризик виникнення раку за сім років

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:59

Згідно з дослідженнями, аналіз крові може виявити ранні ознаки раку за сім років до постановки діагнозу. . У дослідженні Oxford Population Health було визначено 618 білків у крові хворих на рак, пов’язаних з 19 різними типами захворювання, включаючи р...

"Аналіз довів": Вчені розгадали таємницю прадавнього "дерева життя"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:30

Дослідження ДНК свідчать, що ці унікальні дерева вперше з'явились на острові Мадагаскар 21 мільйон років тому. Звідти їхнє насіння перенесло океанічними течіями до Австралії, а також до материкової Африки, де вони утворили окремі види. Через незвичайну...