Йому було всього 26: На Донбасі снайпер вбив воїна "Азову"

Едуард Шахов більшу частину свідомого життя провів на Донбасі, вчився в окупованому зараз Донецьку.

Едуард Шахов. Фото: сайт полку "Азов".

У середу, 4 вересня, в зоні Операції об'єднаних сил на Донбасі загинув боєць полку Національної гвардії України "Азов" Едурад Шахов (Шах). Його вбив ворожий снайпер, захиснику України було всього 26 років. Про це повідомляється на офіційному сайті полку "Азов", передають Патріоти України.

"Наш підрозділ поніс непоправну втрату на Світлодарській дузі. Від кулі снайпера загинув Едуард Шахов, псевдо Шах. Поранення, отримане бійцем, було несумісним із життям. Шах родом із Херсонської області, проте більшу частину свідомого життя він провів на Донбасі, вчився в окупованому зараз Донецьку. Йому було всього 26 років", – йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в "Азові" Герой служив із літа 2015 року в третій роті другого батальйону в званні молодшого сержанта. У своєму підрозділі хлопець був командиром відділення, також обіймав посаду парамедика. Бійця згадують як сумлінного і здібного воїна, а також як товариську і дуже щиру людину.

Побратими кажуть, що в "Азов" Шахов пішов служити, бо не міг сидіти, склавши руки, коли українські землі опинилися в лапах окупанта. "Полк "Азов" висловлює слова глибокого співчуття сім'ї і друзям Едуарда Шахова. За загибель нашого побратима Шаха противнику буде відплачено у стократ. Обіцяємо: український прапор обов'язково майорітиме над рідним для полеглого азовця Донецьком та іншими містами, які сьогодні перебувають у полоні ворога. Помстимося!" – написали побратими загиблого.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...