Йому назавжди буде 24: На фронті загинув артист балету Артем Колбасинський, який повернувся боронити Україну з Литви

На війні в Україні загинув український артист балету та воїн Артем Колбасинський, який працював у Клайпедському державному музичному театрі (Литва) Про це повідомили на facebook Клайпедського державного музичного театру, передають Патріоти України.

На війні загинув 24-річний військовослужбовець і танцівник Артем Колбасинський, який до повномасштабного вторгнення був артистом балету Клайпедського державного музичного театру у Литві. Воїн долучився до війська у березні 2022 року, повернувшися в Україну з Литви, де працював і мешкав разом з коханою дівчиною.

"Я повинен повернутися до своєї країни й захищати її від окупантів. Це мій обов'язок і перед Батьківщиною, і перед близькими, які там залишилися. Але це рішення було важким, я не буду цього приховувати", - сказав він в інтервʼю місцевому виданню Zmones.lt.

Фото: zmones.15min.lt/ з особистого архіву Артема Колбасинського

У березні 2022 року Колбасинський наголошував, що розуміє тих, хто каже, що може підтримувати свою країну лише донатами і репостами в соцмережах.

"А я фізично сильний 22-річний хлопець, тож можу допомогти не лише думками, а й тим, що перебуваю у своїй країні, борюся. Фінанси, моральна підтримка теж важливі, але я буду більш корисний своєю реальною допомогою. Хто буде захищати Україну, якщо всі надсилатимуть кошти і підтримуватимуть лише словом, а не ділом? Хто буде використовувати зброю, куплену на зібрані гроші, якщо всі люди втечуть з країни?", - заявляв колишній танцівник.

Колбасинський розповідав, що не зміг би спокійно спостерігати з Клайпеди за подіями в Україні, бо "загубився б як людина" і "втратив людяність у своєму серці".

"Щиро співчуваємо його рідним, колегам та шанувальникам його творчості", - написали на сторінці театру.

Рада готує нові обмеження для водіїв: Ось кому доведеться міняти права

понеділок, 30 вересень 2024, 17:56

Схоже, народні обранці не можуть прожити довгий час без того, щоб не робити життя водіїв набагато важчим, передають Патріоти України. І вже найближчим часом в Україні очікується масштабна реформа системи отримання та заміни водійських прав, пише профіл...

Доплата самотнім пенсіонерам в Україні: Хто і як може отримати та який розмір з 1 жовтня

понеділок, 30 вересень 2024, 17:38

Самотні пенсіонери, які потребують стороннього догляду, можуть у жовтні 2024 року оформити щомісячну доплату у сумі 944 грн, передають Патріоти України. Хто має право отримати доплату. Така норма діє відповідно до Закону України Про внесення змін до де...