"Йому тільки виповнилося 18, а він уже хотів добровольцем йти": Мати підозрюваного у вбивстві Фаріон запевнила, що не впізнала його на фотографіях

Мати підозрюваного у вбивстві нардепки 7 скликання та відомої мовознавиці Ірини Фаріон заявила, що не впізнала свого сина на фото з панамою та окулярами. Олена Зінченко запевняє, що пильно вдивлялася у перше поширене поліцією фото підозрілого молодика, що крутився поблизу будинку мовознавиці, за словами сусідів - і впевнена, що на світлині не В'ячеслав, передають Патріоти України.

Мати 18-річного підозрюваного вважає, що хлопець не міг убити людину, більше того - вона не мала жодних мотивів та досвіду стрілянини.

Також жінка звернула увагу на покази свідків щодо ймовірного зросту ймовірного вбивці і на те, що, за словами очевидців, молодика у дивному вбранні поблизу будинку Фаріон бачили нібито довше, аніж її син, за її словами, перебував у Львові. Свої аргументи Олена Зінченко виклала у розмові з Іnformator.ua.

Журналістка видання поцікавилася у матері підозрюваного В'ячеслава Зінченка, чи впізнала та свого сина на фото з молодиком у панамі та окулярах. Співрозмовниця відповіла, що не вірить у причетність сина до вбивства не лише через фото.

"Спочатку так придивлялася. А потім просто послухала свідків, що там виступали. Вони казали про 2-3 тижні (стільки, за словами свідків, підозрілий молодик з'являвся поблизу будинку, де мешкала Фаріон. – Ред.). Це перше, про що я подумала, що не може такого бути. Ну, це я вже потім аналізувала. І коли казали, що зріст 170-180 см, а я знаю, що мій син майже під 190 см. Десь метр вісімдесят п'ять. Тобто це також не про мого сина казали. І також казали про проміжок в 10 см. Тобто знаєте, це такий розбіг великий, але все одно не попадало... І я була впевнена, що це не він", – зазначила Олена Зінченко.

Вона додала, що після того, як у поліції показали перше фото підозрюваного, телефонувала синові – але не тому, що підозрювала, що він може бути причетним до злочину, а тому, що вважала, що він може привернути увагу правоохоронців через вік.

"Коли він їхав назад, а я ж також новини дивилася, що вже введений план-перехват. І я до нього дзвонила. Переймалася, бо розуміла, що там можуть всіх хлопців затримувати таких молодих", – розповіла жінка.

Олена Зінченко також запевняє, що ніколи не чула від сина жодного слова про Фаріон, а про безкомпромісну позицію мовознавиці у питанні української мови та її різкі висловлювання взагалі дізналася після вбивства. За словами жінки, мовне питання в їхній родині не стояло ніколи, її син володіє державною досконало – і допомагав матері подолати мовний бар'єр, виправляючи помилки, які вона допускала у спілкуванні українською.

"Він хотів стати військовим. У березні він закінчив курси на оператора БПЛА, тобто хотів і далі йти у штат. Мій чоловік також воює. І він також хотів іти на війну. Він підтримував військових і сам шукав, куди йому піти. Але мій чоловік і деякі знайомі його відмовляли. Йому тільки виповнилося 18, а він уже... хотів добровольцем йти. І він сказав, що після поїздки до Львова вирішить, чи піде він добровольцем, чи не піде", – додала Олена Зінченко.

Майор ППО втік з військової частини, бо він довго не був у відпустці: Стало відомо щодо покарання

неділя, 28 липень 2024, 13:15

Військового-контрактника, майора відділу протиповітряної оборони засудили до 5 років позбавлення волі через те, що він самовільно покинув військову частину. Про це йдеться у вироку Новомиколаївського районного суду Запорізької області від 23 липня 202...

У Варшаві до лікарні доставили купу відвідувачів басейну, котрі постраждали через отруєння води. Поліція затримала підозрюваниз

неділя, 28 липень 2024, 12:32

В одному з варшавських басейнів сталося масове отруєння хлором. 60 людей були евакуйовані, ще 21 – доставлені в лікарні для обстеження, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо. . Зазначається, що інцидент стався у п’ятницю ввечері у ...