iPhone у Росії перетворюється на "цеглину":Застосунки видаляються, а акаунти хитрунів блокує Apple

Один з флагманів у світі смартфонів iPhone у Росії перетворюється на "цеглину". Офіційні магазини компанії Apple і її сервісні центри закриваються. З App Store видаляються застосунки компаній, які потрапили під західні санкції, передають Патріоти України.

Операційна система iOS є "закритою" системою, тому сторонні застосунки встановити не можна. Акаунти користувачів, які намагаються обійти обмеження, блокуються самою Apple. Про це заявили в Центрі протидії дезінформації РНБО.

Як повідомляє Держспецзв'язку з посиланням на Центр, користуватися популярним iPhone на території РФ стає все складніше. Apple закрила в країні свої офіційні магазини і сервісні центри. Магазин застосунків App Store, який розроблено спеціально для продуктів компанії, вже почав видаляти популярні додатки підсанційних компаній. Серед них клієнт-банки, навігація, замовлення їжі, таксі та інші програми.

Раніше встановлені на iPhone застосунки припиняють коректно працювати. Причиною тому є оновлення програм. З'являються нові функції, а додатки в смартфонах не оновлюються.

Оскільки iOS - це закрита операційна система, завантажити додатки зі сторонніх джерел неможливо. Росіяни все ж намагаються міняти країну з РФ на іншу, яка не під санкціями, але все марно. Компанія Apple бореться зі зламом своїх смартфонів і блокує акаунти користувачів. "Під дією санкцій, iPhone в рф поступово перетворюється на мобільний телефон з сенсорним екраном", - підкреслили в РНБО.

Кулеба потролив Лаврова через iPhone

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 10 березня зустрівся з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Після перемовин Кулеба пожартував над своїм опонентом.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...