Іронії не позичати: На Рівненщині суд зобов'язав чоловіка, який обікрав сестру, читати "Кайдашеву сім'ю"

На Рівненщині чоловік вчинив крадіжку у рідної сестри, яка успадкувала батьківський будинок. Коли жінки не було вдома, він зламав замки та виніс садовий інвентар і інструменти. Про це йдеться у вироку Гощанський районного суду Рівненської області. За словами потерпілої, її брат вкрав у неї інвентар на понад шість тисяч гривень, передають Патріоти України.

Серед вкрадених речей були ножівки для дерева та металу, ломи, плоскогубці, цвяхи, шурупи, газовий і розвідний ключі, зубрила, сокири, кусачки та навіть плетений кошик.

Своєю чергою, сам обвинувачений твердив, що забрав лише своє майно, яке, за його словами, він придбав, проживаючи у будинку. Крім того, він стверджував, що попереджав сестру про свій приїзд аби забрати майно, але її не було вдома.

Як повідомляється, 25 травня 2023 року обвинувачений незаконно потрапив на приватну територію, відірвав замок з господарської будівлі та забрав інвентар, який, за його словами, належав йому. Він не визнав свою провину, але не заперечував фактичних обставин та подій. В ході судового розгляду він також звинуватив потерпілу в тому, що вона неправомірно звернулася в поліцію.

Крім того, за словами жінки, чоловік неодноразово приходив до її будинку після того, як її чоловіка мобілізували до Збройних Сил, ламав замки, викидав речі, надсилав погрози та висловлював побажання смерті.

А після того, як чоловік дізнався про намір сестри продати батьківський будинок, той вирішив прийти туди та "забрати своє".

Згідно з вироком суду, чоловіка вирішили не відправляти за ґрати на п'ять років, а замість цього призначив йому рік іспитового терміну. Також суд наголосив на необхідності перевиховання обвинуваченого шляхом читання української класики.

"Дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, а саме: прочитати Розділ І "Право власності" Книги ІІІ "Право власності та інші речові права" та Книгу VI "Спадкове право"Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року; прочитати роман "Кайдашева сім`я" автора ОСОБА_20, написаний 1878 року", – йдеться у вироку.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...