"Ісконно нашєнскоє!": Росія вимагає від Ізраїлю передати у їй власність три храми Єрусалиму

У монастирі Марії Магдалини похована княгиня Єлизавета Федорівна, сестра російської імператриці Олександри, розстріляна в 1918 році більшовиками

Російська влада висунула Ізраїлю вимоги – передати у власність РФ три історичні пам'ятки на Оливній горі, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Вести».

Колишній прем'єр-міністр Росії Сергій Степашин, який очолює Імператорське православне палестинське товариство (IOPS) і отримав повноваження Путіна наглядати за поверненням активів в Ізраїлі, заявив, що матеріали були передані до суду.

Каменем спотикання стали три церковні споруди, розташовані на Оливній горі в Єрусалимі. Це церква Вознесіння Господнього, монастир Марії Магдалини і церква Вірі Галілаї.

У монастирі Марії Магдалини похована княгиня Єлизавета Федорівна, сестра російської імператриці Олександри, розстріляна в 1918 році більшовиками. Згодом, згідно з її заповітом, останки були перевезені для поховання в Єрусалим.

Також там похована принцеса Аліса Баттенберзька, правнучка англійської королеви Вікторії і свекруха покійної королеви Єлизавети II, яка після її смерті була оголошена Праведником народів світу. Її онук – король Великобританії Карл III, який зійшов на престол у 2022 році.

«Новий позов щодо передачі трьох церков пов'язаний з внутрішньою пропагандою в Росії на тлі падіння популярності Путіна», – пояснив Алекс Танцер, громадський діяч, який займається єврейством в країнах колишнього СРСР в Ізраїлі.

Повістки будуть вручати на роботі? Які зміни тепер діять для військовозобов’язаних

неділя, 19 травень 2024, 8:24

Від 18 травня набув чинності закон про посилення мобілізації. Роботодавець має забезпечуватися своєчасне прибуття працівників до ТЦК. Про це пише видання "Телеграф". До 18 травня керівники підприємств мали вести військовий облік і забезпечувати "своєча...

Названо умову, за якої повістка буде вважатись врученою навіть без підпису військовозобов’язаного

неділя, 19 травень 2024, 8:15

У зв'язку з тим, що в суботу, 18 травня, набув сили новий закон про мобілізацію, в Кабміні затвердили Порядок проведення призову громадян на військову службу, який регулює по-новому порядок вручення повісток. Адже не секрет, що раніше багато справ не п...