Іспанія знемагає від грудневої спеки - температура злетіла до 30°C, гірськолижний сезон зірвано

Не так давно синоптики закликали туристів бути готовими до неприємних сюрпризів через грудневі холоди в Європі, адже цього року вперше за кілька останніх років зима на континенті почалася зі снігопадів. Втім, така ситуація спостерігається далеко не по всій Європі, передають Патріоти України.

Як пише The Independent, днями в Іспанії, яка цього літа постраждала від декількох хвиль екстремальної спеки, була зафіксована найвища температура в грудні за всю історію спостережень – 30°C. Так, протягом трьох днів до вівторка, 12 грудня, температура сягала 29,9°C в Малазі та 27°C у Валенсії.

Метеорологи попереджають, що ця тенденція, швидше за все, буде спостерігатися і в майбутньому – як результат глобального потепління.

При цьому аномально тепла погода серйозно зіпсувала гірськолижний сезон в Іспанії: гори, зазвичай покриті метровим шаром снігу, залишаються зеленими, оскільки в деяких районах температурні рекорди були побиті майже на 5°C.

Представник національного метеорологічного агентства Aemet Рубен дель Кампо попередив, що спека в поєднанні з прогнозами про рідкі дощі до кінця лютого пророкує "не дуже хороший" сезон для зимових видів спорту, що залежить від рясного снігу, який після танення також є найважливішим водним ресурсом для весняних і літніх місяців.

І хоча синоптики прогнозують, що аномальне тепло відступить у другій половині тижня, коли температура знизиться до більш нормальних значень для грудня, момент для успішного старту гірськолижного сезону вже упущений – снігу просто немає.

Чи треба проходити ВЛК для оформлення броні від мобілізації - пояснення юриста

понеділок, 3 червень 2024, 6:58

Працівники критичних підприємств та деяких інших структур, робота яких важлива під час війни, підлягають бронюванню. Забронювати можуть не більше 50% військовозобов'язаних співробітників. Сама бронь надається на 6 місяців, далі її потрібно переглядати....

ТОП-6 найнадійніших недорогих автомобілів

понеділок, 3 червень 2024, 6:37

Покупка авто - завжди серйозна інвестиція, тож до вибору моделі слід підходити з усією відповідальністю. Вторинний ринок - подвійний ризик, адже деякі, на перший погляд якісні авто можуть з часом вимагати значних вкладень на ремонт та технічні витрати....