Історії війни: 21-річний ветеран, який мріє реформувати армію (відео)

Дмитро Тимошенко у 19 років підписав контракт і став навідником танкового екіпажу. Зараз хлопець – другокурсник Інституту танкових військ та одночасно бойовий ветеран АТО та ООС.

У 2017 після боїв за Донецький аеропорт вся увага проросійських бойовиків була прикута до околиць Авдіївки: промки та шахти Бутівка. У ту м'ясорубку після трьох місяців навчань потрапив 19-річний Дмитро, передають Патріоти України.

Хлопець родом із Сумщини, він – сирота. Пішов воювати не за родину, а за країну. Екіпаж танку став йому сім'єю. Від обстрілів захищали побратими та броня. Юнак жартує, що про танки Т-64 й Т-72 знає все. "Т-64Б – основний танк української армії. Машина, на якій я відслужив півтора роки. Дуже впевнена та гарна машина українського виробництва", – зазначив він.

За словами Дмитра, на війні найважче було звикнути до думки, що будь-якої миті тебе, як і побратимів, може не стати. Проте згодом цей страх пройшов.

Танк Т-64

Одразу за першим контрактом Дмитро Тимошенко підписав другий. Воював на Донбасі два рока. Розповів, що куди важчими за обстріли стала відсутність перемог чи хоча б руху.

І хоча контракт закінчився, розлучитися з бойовою машиною Дмитро не зміг. Зараз військовий на другому курсі Інституту танкових військ. У навчальному закладі вже звикли, що їх курсанти бойові: до казарм прийшли з війною за плечима.

Понад 70% – це учасники АТО. Бойовий досвід постійно впроваджується в життя. Гіркий досвід, та він є,
– наголосив Олександр Серпухов, начальник Військового інституту танкових військ.

Дмитро понад усе вірить у перемогу. Він обіцяє: такі як він – бойові офіцери – зроблять українське військо надпотужним. Сам же ж хоче повернутися назад у військо.

"Щось змінити у цій армії, щоб було краще. Зараз і так все міняється, хочу зробити якийсь внесок. Не знаю... Бути людянішим. Бо якось так сталося, що відгомін СРСР дуже дає про себе знати. Я хочу це змінити", – наголосив військовий.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...