Історія дитини, яку вбиває ракета: Український фігурист виступив на ЧЄ з "плямою крові" на сорочці

Український фігурист Іван Шмуратко на чемпіонаті Європи-2024 з фігурного катання у литовському Каунасі виступив з "плямою крові" на сорочці, передають Патріоти України.

Під час свого виступу у короткій програмі на континентальній першості 22-річний українець розповів історію дитини, яку вбиває ракета, а також батька, який продовжує жити з цим далі.

Потім у довільній програмі Шмуратко показав подальший розвиток цієї трагічної історії. Він вийшов на лід у білій сорочці з червоною плямою, яка символізує кров.

У коментарі Суспільне Спорт український фігрист пояснив, що його номер – про астрал, стан перебування між життям та смертю. А вихід на лід у сорочці з червоною плямою символізує загибель людей від ракет.

"Який зміст вкладав? Астрал, між життям та смертю. Не більше, і не менше. Неспівставно більше можна передати, ніж словами. Елемент з кров'ю? Бо ось так воно є, буквально. Люди від ракет так вмирають, з кров'ю", – сказав Шмуратко.

За свій виступ Шмуратко отримав 140,70 бала, це 12-й результат у довільній програмі. А за сумою балів (коротка + довільна) мав 210,65 бала – 14-те місце.

Додамо, що Шмуратко – учасник і фіналіст Олімпійських ігор-2022 (24-те місце), учасник чемпіонатів світу (найкращий результат – 21-ше місце 2021 року).

На чемпіонаті Європи з фігурного катання Шмуратко виступає втретє у кар'єрі. На Євро-2022 показав найкращий за 20 років результат України в чоловічому одиночному катанні – 12-те місце.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...