Історична подія: Предстоятель ПЦУ на Різдво вперше проведе Богослужіння у Києво-Печерській лаврі

Единая канонічна автокефальна Православна Церква України "прописується" у найдавнішому монастирі Русі

Митрополит Епіфаній звершить святкову службу в головному соборі Києво-Печерської Лаври

7 січня 2023 року Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить святкову службу в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Про це повідомила пресслужба Православної церкви України.

Це буде перша в історії літургія предстоятеля автокефальної Православної церкви України в Києво-Печерській лаврі.

«Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового предстоятель Православної церкви України та священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської лаври», – йдеться у заяві.

Початок богослужіння о 9 годині ранку. ПЦУ запрошує на молитву українських вірних і просить стежити за додатковими оголошеннями.

Нагадаємо, 31 грудня відбулися останні богослужіння в Успенському соборі і Церкві Феодосія і Антонія Печерських, тобто Трапезному храмі, якими користувалася Українська православна церква у єдності з Московським патріархатом. Вхід на територію заповідника відкрився 2 січня, однак вхід до вищезазначених храмів заборонено.

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври від Московської патріархії митрополит Павло закликав президента Володимира Зеленського не забирати храми на території лаври, які були в оренді УПЦ МП. Він записав відеозвернення, у якому поскаржився, що УПЦ не отримала письмового повідомлення про припинення оренди з 1 січня.

22 листопада Служба безпеки України провела обшуки на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...