Історичний момент: Марсохід Perseverance досяг Червоної планети (відео)

Близько місяця піде на завантаження нового програмного забезпечення, щоб підготувати апарат до пошуку стародавнього життя на Марсі.

Зробивши подорож протяжністю близько 471 млн км ровер Perseverance досяг орбіти Марса і здійснює посадку на Червону планету. Трансляцію цієї події веде Аерокосмічне агентство США, передають Патріоти України.

Perseverance повинен здійснити посадку в кратері Езеро. За даними вчених мільярди років тому тут було озеро і могла існувати життя. Пошук її слідів - одна з основних задач марсохода.

Опинившись на поверхні, марсохід зробить знімки свого нового дому і передасть їх на Землю. Після цього інженери перевірять стан марсохода і розгорнуть щоглу дистанційного зондування, щоб він міг робити більше знімків. Близько місяця піде на завантаження нового програмного забезпечення, щоб підготувати апарат до пошуку стародавнього життя на Марсі.

Ключова мета місії Perseverance - астробіологія, яка включає пошук ознак древнього мікробного життя на Червоній планеті. Марсохід вивчатиме геологію планети, її минулий клімат і стане першою місією зі збору та зберігання марсіанських порід і відкладень для подальшого повернення на Землю.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...