Істоти, наче з фільму жахів: У Тихому океані виявили акул, які світяться в темряві (фото)

Мешканців глибин було виявлено дослідниками в області Тихого Океану, яка називається підйом Чатем, біля узбережжя Нової Зеландії.

Морські біологи з Бельгії та Нової Зеландії виявили в Тихому океані три нові види акул, одну з яких визнано найбільшою відомою підводною істотою, здатною світиться в темряві. Про це повідомляє видання The Sun, передають Патріоти України.

Мешканців глибин було виявлено дослідниками в області Тихого Океану, яка називається підйом Чатем, біля узбережжя Нової Зеландії. Наукові назви цих акул - Dalatias licha, Etmopterus lucifer і Etmopterus granulosus. Інакше їх називають кітефіновіми, чорногузними та південними акулами.

Акули-кітефіни стали найбільшими підводними істотами, які світяться в темряві. Вони плавають на глибині 300 метрів, яку називають "зоною сутінків", куди не досягає сонячне світло, і раніше не потрапляли в поле зору біологів.

Вважається, що акули використовують своє світіння, щоб привабити здобич на цих глибинах або щоб залякати потенційних хижаків. Харчуються вони іншими акулами, рибою і ракоподібними.

Кітефіни можуть виростати майже до шести футів, тобто приблизно до середнього розміру людини. "Біолюмінесценція часто розглядалася як вражаюча, але рідкісна подія в морі, але з огляду на простори глибоководного моря і появу світлових організмів в цій зоні, зараз стає все більш очевидним, що виробництво світла на глибині має відігравати важливу роль в структуруванні самої екосистеми на нашій планеті", - зазначили дослідники.

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...