Їсти виноград і палити смолу: ТОП-7 цікавих і навіть дивних традицій у Новий рік з різних куточків світу

Наближається одне з найулюбленіших свят дітей і дорослих - Новий рік. Традиційно, для жителів пострадянського простору воно асоціюється з холодною зимою, ялинкою, мандаринами, подарунками, а також зі святковим застіллям, на яке збирається вся родина, передають Патріоти України. А як же в інших країнах?

Наприклад, іспанці під час бою курантів займаються поїданням винограду: по ягоді на кожен удар. Тому, хто встигне швидко з'їсти всі 12 виноградин, в наступному році обов'язково посміхнеться удача. До слова, це не так легко, як здається, так як виноград в Іспанії досить великий.

А в Італії існує традиція в новорічну ніч викидати з вікон старі речі. Причому не тільки одяг, але і меблі, стару техніку та посуд. Вважається, що той, хто позбудеться від найбільшої кількості непотребу, буде щасливий у новому році.

У Греції існує звичай розбивати гранат об стіну. Опівночі глава сімейства виходить у двір і кидає найбільший плід граната. Якщо його зерна розлетяться по двору, то в новому році сім'я житиме щасливо.

У Болгарії опівночі з останнім ударом годинника гасять світло на три хвилини. Вважається, що це час для поцілунків і несподіваних зізнань, які замінюють болгарам новорічні тости. Також вони радіють, якщо за святковим столом хтось чхне - це принесе удачу.

У Шотландії перед Новим роком підпалюють в бочці смолу і котять цю бочку по вулицях. Це вважається символом спалення старого року, і, таким чином, дорога новому року відкрита. Перед боєм курантів господар будинку відкриває двері та тримає їх відчиненими, поки стрілки не проб'ють 12. Також вважається, що перший гість, який увійшов в будинок, може принести невдачу або щастя. Так, рік буде вдалим, якщо першим поріг будинку переступить темноволосий чоловік з подарунком.

Фото: pixabay.com

На Кубі перед Новим роком усі наповнюють келихи водою, а коли годинник проб'є північ, вихлюпують її через відчинені вікна на вулицю. Це означає, що старий рік щасливо закінчився, і кубинці бажають один одному, щоб і новий був таким же ясним і чистим, як вода.

Годинники в новорічну ніч на Кубі б'ють тільки 11 разів: оскільки 12-й удар припадає саме на Новий рік, годиннику дають відпочити і спокійно зустріти свято разом з усіма.

У Китаї Новий рік, традиційно, святкують не 31 грудня - 1 січня, а в кінці січня - на початку лютого. Щороку це різна дата, і залежить вона від дня, коли відбувається на друге новолуння після зимового сонцестояння 21 грудня. Святкують його цілий тиждень.

Під час підготовки до цього свята люди прикрашають будинки і вулиці червоними ліхтариками, які запалюють у новорічну ніч. Це робиться для того, щоб висвітлити собі шлях у Новий рік. Також вони дарують один одному червоні конверти з грошима, які вважаються символом процвітання і успіху.


"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...