Італійський лікар розповів, чи можна бігати на вулиці під час епідемії коронавірусу

Кожен повинен відмовитися від деяких своїх інтересів заради безпеки себе та інших.

Займатися спортом під час пандемії коронавірусу рекомендується тільки вдома. Це стосується і пробіжок на вулиці. Про це заявив президент Європейської федерації спортивних лікарів Франческо Казаско, передають Патріоти України із посиланням на газету Corriere della Sera.

За його словами, в такий час не можна займатися бігом навіть поодинці, оскільки є ризик наразити себе та оточуючих на небезпеку зараження COVID-19. «Ні, жодної пробіжки, навіть якщо поодинці, це все ще спосіб піддати себе і суспільство ризику зараження. Ті, хто відправляються на пробіжку, як правило, зупиняються на лавках, зупиняються на розтяжку», - каже Казаско.

Він додав, що ходить в спортзал один раз в день, оскільки змушений це робити, але в решті дотримується профілактичних заходів. «Біг по вулиці – це втеча від цивільних обов'язків і додатковий ризик. Я дуже згоден з тими, хто підтримує лінію крайньої суворості (карантину – ред.). У нашій поведінці не повинно бути сірих зон», - підкреслив Казаско.

Також президент Європейської федерації спортивних лікарів повідомив, коли в світі знову проводитимуть спортивні змагання. «На цьому складному для італійської нації етапі ми повинні мати почуття відповідальності. Кожен повинен відмовитися від деяких своїх інтересів. Спортсмени, професіонали, президенти федерації, ті, хто займається телевізійними футбольними правами. Ми очищаємо поле від безглуздих побоювань перед обличчям того, що відбувається», - додав він.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...