Італійський сором: Зі стоянки на Сардінії загадково зникла арештована яхта підсанкційного російського олігарха

На італійському острові Сардинія загадково зникла яхта російського олігарха, яку конфіскували в межах санкцій Євросоюзу влітку цього року. 22-метрова яхта Aldabra належить мільярдерові, власнику компанії з виробництва мінеральних добрив і батькові колишнього гонщика "Формули-1" Микити Мазепіна Дмитру Мазепіну, пише The Guardian.

"Судно, вартість якого коливається від 700 тис. до 1 млн євро, було пришвартоване в порту Ольвія і заарештоване в березні, коли Мазепін потрапив до санкційного списку через кілька тижнів після початку вторгнення Росії в Україну. Яхта залишалася там до червня, а потім зникла за кілька годин до того, як офіційно підтвердили, що вона належить Мазепіну", – йдеться у повідомленні.

Поліція вважає, що Мазепін найняв іноземну компанію, яка в свою чергу найняла сардинського капітана, щоб вивести яхту з Італії.

"Мазепін знав, що опинився у "чорному списку", але зумів максимально використати період, протягом якого в ЄС працювали над тим, щоб встановити, що яхта належить саме йому", – повідомило джерело в підрозділі фінансової поліції Сардинії.

Розслідування під керівництвом Карло Лаццарі з фінансової поліції Ольвії встановило, що яхта зробила зупинку в невеликому порту Бізерта в Тунісі, але її нинішнє місце перебування невідоме.

Поліція заявила, що Мазепіну, компанії, яка займалася організацією плавання, і капітану, який нібито не знав, що судно належить олігарху, загрожує штраф у розмірі до €500 тис. за незаконне виведення судна з Італії.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...